کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان
انتشارات: کتاب درسی
سال چاپ: 1403
سایر کتاب های درسی مرتبط:
120,000 تومان
زندگی در اجتماع نیاز به مهارتها و یادگیری نکات مهمی داره. این مهارتها و نکات باید از کودکی به دانش آموزان آموزش داده بشن تا بتونن کم کم خودشون رو با اجتماع وفق بدن و چگونگی کارکرد اجتماع در زمینههای مختلف فرهنگی و بومی و… رو درک کنن.
کودکان در مقطع ابتدایی از کتاب مطالعات اجتماعی در چند مقطع کمک میگیرن تا بتونن جامعه و اجزای اون رو بشناسن و کارکردش رو تشریح کنن.
قصد داریم کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان چاپ 1403 رو تشریح کرده و در خصوص ویژگیها و روش مطالعهش صحبت کنیم. محتوای این کتاب سطح مبتدی داره و آموزشهای سنگین و تخصصی در اون دیده نمیشه. در کل بهتره که دانش آموزان در مقاطع ابتدایی به شکل پیچیده و سنگین با این مباحث رو به رو نشن و سطحشون با سنشون تناسب داشته باشه.
در اثر فوق این شاخه از دانش در بعدهای فضا و مکان، زمان تداوم و تغییر، فرهنگ و هویت، نظام اجتماعی و منابع و فعالیتهای اقتصادی بررسی شده.
یکی از نکات مثبت مطالعات اجتماعی اینه که توانایی دانش آموزان در خودشناسی و درک رفتارهای جمعی هم افزایش میده و به نوعی باعث افزایش سطح فکریشون خواهد شد.
ساختار کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان
کتاب درسی مطالعات ششم دبستان دارای بخشهای مختلفه. باید بدونین که آموزش اساسی معمولا در چندین مرحله و به اَشکال متنوع به پیش میره. مؤلفان هنگام طراحی کتاب این قضیه رو در نظر گرفتن و بخشهای مختلفی رو جهت ایجاد تنوع در یادگیری ایجاد کردن. این بخشها عبارتند از:
فهرست کتاب
این اثر از دوازده فصل با عناوین دوستان ما، تصمیمگیری، کشاورزی در ایران، ایران و منابع انرژی، پیشرفت علوم و فنون در دوره اسلامی، سفری به اصفهان، اوقات فراغت، پوشاک ما، دریاهای ایران، ایران و همسایگان، ایستادگی در برابر بیگانگان و آزادی خرمشهر تشکیل شده. همونطور که از اسامی مشخصه در این اثر مباحث بسیار مهم و تعیین کنندهای مطرح شده که دونستنش شخصیت و بار علمی افراد رو غنیتر میکنه.
فعالیت
فعالیتهای بسیار متنوعی در این اثر مطرح شده. هدف از طرح فعالیتها ایجاد یک زاویه جدید و متنوع نسبت به مباحثه. همچنین در بخش فعالیت پیش از ورود به یک مبحث جدید آمادگی خوبی در دانش آموزان ایجاد خواهد کرد. توصیه میشه که حتما به همه فعالیتها حتی اونهایی که به نظر آسون میاد هم توجه کنین؛ چرا که نکات ریز و ظریفی در این بخش نهفته شده و درک صد در صدی درسنامه بدون دونستن این نکات ممکن نیست.
مطالعه برای انجام فعالیت
برای درک و پاسخگویی بهتر به برخی از فعالیتها نیاز به دونستن پیشنیاز و نکات تکمیلیه. در بخش مطالعه برای انجام فعالیت چنین نکات و مسائلی مطرح شده. این بخش نه تنها برای پاسخ دادن به فعالیتها بلکه برای بهبود اطلاعات فردی بسیار کمک کنندهست.
کاربرگه
در انتهای اثر فوق 28 کاربرگه وجود داره. کاربرگهها ارتباط مستقیمی با فعالیتها دارن و دانش آموز در خلال بخش فعالیت باید به سراغ کاربرگهها بره. این بخش بیشتر بر روی مهارتهای مختلف دانش آموزان مثل درک علتها و معلولهای یک درس، تشریح آثار تاریخی، شناخت همسایگان ایران، تمرین خواندن خط زمان تمرکز و… داره. کاربرگهها بخش مهمی از کتاب محسوب میشن که مفاهیم اون در هر جنبهای برای افراد کاربردی خواهد بود.
ویژگیهای کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان چاپ 1401-1402
کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان با محتوای استاندارد و معتبری نوشته شده. مؤلفان تلاش کردن تا موضوعات متنوعی از جمله تصمیمگیری، کشاورزی، پیشرفتهای اسلامی، برنامه ریزی، استعمار و… رو پوشش بدن. این گستردگی موضوعی کمک میکنه تا سلایق طیف وسیعی از دانش آموزان در نظر گرفته بشه و کتاب برای همه مناسب باشه.
اثر فوق از 152 صفحه تشکیل شده. توضیحات این کتاب متناسب با سن و درک ذهنی دانش آموزان نوشته شده. مباحث کتاب هم در حد متوسطی بیان شده طوریکه خواننده وارد جزئیات نامربوطی از مباحث نشه ولی کلیت مطلب رو به درستی یاد بگیره.
لازم به ذکره که شرط اصلی درک صد در صدی مباحث کتاب مطالعات اجتماعی ششم دبستان وجود یک معلم آگاه و داناست. این کتاب تدریس محوره و بدون کمک معلم نمیشه زیر و بم مباحث رو یاد گرفت.
طراحی ظاهری اثر هم تحسین برانگیزه. از جداول و تصاویر متناسبی در درسنامه استفاده شده که ارتباط گیری با کتاب رو راحتتر کرده.
روش مطالعه کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان
درس مطالعات اجتماعی از سری درسهای حساسیه که باید حتما با دقت بالایی یاد گرفته بشه وگرنه در مقاطع پیشِ رو ممکنه منجر به رخ دادن مشکلاتی برای دانش آموزان بشه. این کتاب باید به شکل تحلیلی خونده بشه؛ چرا که برخی از مفاهیم اون نیاز به فرایند تفکر کمی پیچیدهای داره و مباحثش ارتباطاتی با همدیگه دارن.
در صورت یادگیری به شکل حفظی، نمیشه این ارتباطات رو تشریح و درک کرد. در ابتدا پس از آموزشهای معلم، دانش آموز باید در منزل یک مرور کوتاه و اجمالی بر مباحث یاد گرفته شده داشته باشه و به درک کلمات کلیدی و نکات مهم برسه.
سپس بار دیگه شروع به مطالعه کرده و این بار وقت بیشتری رو به یادگیری درسنامه اختصاص بده. جزئیات و فعاليتها رو به خاطر بسپاره و بفهمه که در دروس کتاب درباره چه چیزی صحبت شده و هدف از اونها چیه.
در مرور سه باره یا چندباره باید رویکرد مطالعه شکل چالشیتری به خودش بگیره؛ یعنی دانش آموز تمام پرسشهای احتمالی رو حدس بزنه و وارد فاز پرسش و پاسخ بشه.
این کار هم کمک میکنه بهتر کتاب درک بشه و هم توانایی تحلیل دانش آموز نسبت به تمام بخشهای کتاب چند برابر خواهد شد. لازم به ذکره که والدین و معلم نباید به دانش آموز به شکل مستقیم کمک کنن؛ فقط در موارد ضروری ارائه راهنماییهای کوچک کفایت میکنه. همراهی دائمی افراد باعث میشه تا نهایتا به خودشون در یادگیری اعتماد نکنن و مهارتهاشون رو پرورش ندن.
نکته دیگه اینه که اثر فوق به شکل کامل و اصولی نوشته شده و برای یادگیریش نیاز به هیچ کتاب کمکی وجود نداره؛ با اینحال در صورت داشتن ضعفهای درسی جدی و پایهای میشه از کتابهای کمک آموزشی هم استفاده کرد.
برای مشاهده دیگر کتاب های درسی روی دکمه های زیر کلیک کنید.
درس |
مطالعات اجتماعی |
---|---|
تعداد صفحات |
122 |
پایه |
ششم |
سال چاپ |
1403 |
مجموعه |
کتاب درسی ششم |
انتشارات |
کتاب درسی |
نقد و بررسیها
پاکسازی فیلترهنوز بررسیای ثبت نشده است.